Witajcie!
Dzisiaj mam dla Was kolejny kulinarny tutorial, w którym pokażę, jak w krótkim czasie przygotować coś słodkiego. Nie potrzebujemy wielu składników. Jeśli przygotowywaliście domową czekoladę wg mojego ostatniego tutka, to z pewnością zostało Wam trochę mleka w proszku.
Do czego je wykorzystać?
Zobaczcie!
Przepis na masę do wafli
Składniki:
- 1 margaryna np. Palma,
- 1 szklanka cukru,
- 2 łyżki kakao,
- 0,5 szklanki wody,
- 1 szklanka mleka w proszku,
- paczka wafli.
Wykonanie:
Do garnka wsypuję cukier, kakao i wlewam wodę.
Wszystko dokładnie mieszam.
Dodaję pokrojoną margarynę.
Następnie stawiam na kuchence i gotuję do momentu rozpuszczenia się margaryny i cukru. Pozostawiam do całkowitego wystudzenia.
Do zimnej masy wsypuję mleko w proszku i dokładnie mieszam.
Tak przygotowaną masą smaruję wafle.
Całość zawijam w papier, przyciskam czymś cięższym i zostawiam do wystudzenia masy. Można dać do lodówki, ale nie jest to konieczne.
A teraz możemy się delektować 😀
Życzę smacznego!
Pozdrawiam 😀
Małgorzata - Rękodzieło Margo
No comments:
Post a Comment